+36 30 261 1335      +36 30 257 4126

Ma már a legtöbb otthonban és munkahelyen megtalálható a légkondicionáló berendezés. 

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az előnyös tulajdonságai mellett a készülék veszélyt is hordoz magában, ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat.

A klímaberendezés nem megfelelő tisztítása és karbantartása esetén a szűrőn és klíma alkatrészeken megtelepedő baktériumok komoly betegségeket okozhatnak! 

klima-karbantartas-fontossaga

Klíma karbantartás elmulasztása esetén olyan kellemetlen tünetek elszenvedői lehetünk, mint torokfájás, orrfolyás, fülfájás, láz vagy akár életveszélyes betegséget is okozhatnak, ez pedig az úgynevezett légionárius betegség. 

A légiós betegséget egy speciális baktérium okozza, amely felszíni vizekben fordul elő, és közvetítés (légkondi, klíma) útján terjed. 

Elmulasztása többnyire súlyos tüdőgyulladással jár, kezelése kórházi ápolást is igényel.

Az első jelek hasonlítanak az influenza tüneteire, a magas láz, fejfájás, izomfájdalmak, aluszékonyság, gyakran hányás és hasmenés is, lappangási ideje 3-10 nap.

A légionárius betegség többnyire súlyos tüdőgyulladással jár, melynek tünetei: hidegrázás, magas láz, verejtékezés, mellkasi fájdalom, fájdalmas köhögés, szapora és hörgő lélegzés, szapora szívverés, és esetleges szorongás. Ezt követően akár vese- és idegrendszeri károsodás, tudatzavar is bekövetkezhet. Mivel a beteg egyszerre szenvedhet a légzési és a veseelégtelenségtől, sokkos állapotba kerülhet. Mindezek elkerülése érdekében, egyetlen egyszerű lépés szükséges az Ön részéről: 

Hívja fel szakemberünket és szezononként legalább egyszer kérje klímaberendezése szakszerű karbantartását, kitisztítását! 

 

Nem csak a klíma beltéri egységének szükséges a karbanratása. A kültéri egység hőcserélőjének mindig tisztának, pormentesnek kell lennie a helyes működés érdekében. Koszos kültéri egységnél nagyban csökken a hűtési teljesítmény is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük