Fujitsu klíma története:uQIGRu7G

A Fujitsu Klímákat gyártó Fujitsu-General Ltd. 1985-ben alakult, de a cég története sokkal korábban, már 1936-ban kezdődött, ekkor alapították elődjét a Yaou Shoten Ltd.-et, amely háztartási elektronikai berendezések gyártásával foglalkozott.

1955-ben, felépült a Kawasakiban található gyár, a cég új nevet kapott, és már Yaou Denki Ltd. néven került bevezetésre a Tokiói Tőzsdére.

Az egyik legfontosabb mérföldkő a cég életében 1971-ben következett be, amikor bemutatták a mai klímák elődjét, az egyszerűen szerelhető „min min” kazettás klímaberendezést. Ezt követően indult a Közel-keleti és afrikai értékesítési hálózat kiépítése és megkezdődött a termékek exportja.

A cég 1984-ben lépett szövetségre a Fujitsu Ltd-vel, ezzel kialakítva a cég mai nevét: Fujitsu –General Ltd. amely azóta a világ egyik legnagyobb klímagyártója az általa gyártott 3 márkával:

  • Fujitsu
  • General
  • Fuji Electric

Fujitsu klíma típusai:

A márka egyik legjobb minőséget képviseli nem csak a klímák között, de a Japán légkondicionáló berendezések között is. Nagyon régóta van jelen a magyar piacon. Komoly európai szerviz központtal és raktárkészlettel rendelkezi Németországba, ahonnan a magyar importőr is kapja a Fujitsu klímákat. Minőségét is tükrözi a 10 év garancia. A fujitsu klíma termékpalettáján is számos beltéri szerepel, mint például az alap Fujitsu inverter, ami az ASYG-12LLCC típusszámot kapta. A Fujitsu Standard Inverter mely a ASYG-09LMCA típusszámot kapta. Teljesítmény palettája talán az egyik legbővebb, egészen 2 kW-os teljesítménytől, akár 8 Kw-ig is megvásárolható a Fujitsu klíma. Számos országba más néven
érkezik a berendezés, például a Fuji Generál, a Fujitsu Gerenál és a Fujitsu klíma is ugyanaz, mint kinézetben, mint alkatrészben,magyarul mindenben, csak a márkanév más. A spanyol piacra szinte csak Fuji néven szállít a Fujitsu klíma.

Következő Fujitsu klíma modell a Slim Design fantázianevet kapta. A Fujitsu Slim Design lapos kialakításának, automatikusan nyíló előlapjának köszönhetőenfga_appearance közkedvelt. Kétféle színben elérhető, fehér és inox kivitelben. Heti programozási lehetőséggel és kiváló energiaosztállyal rendelkezik. Természetesen szintén 10 áv garancia jár a Fujitsu Slim Design termékre is lakossági felhasználás esetén. Teljesítményeket illetve 2 kW-tól 4,2 kW-os hűtőteljesítményig kapható a ASYG-12LUCA típusszámot viselő fujitsu klíma. Mindezek a beltéri egységek természetesen megtalálhatóak a multi inverteres palettáján is. Továbbiakban rendelkezik szinte mindenféle megoldással, mely a klimatizáláshoz kötődik. Van termékpalettáján kazettás, légcsatornázható, mennyezet és hőszivattyú is, mely a Fujitsu Waterstage fantázianevet kapta.