daikinDaikin Klíma története:

A Daikin klíma története visszanyúl egészen 1924-be. A  Daikin Industries Ltd. alapítója Akira Yamada úr Osakában (Japán). Kezdetben csak a repüléstechnikai ipar számára szállított fűtőberendezéseket a vállalat. Napjainkban az ipari, kereskedelmi valamint lakossági szektorban 17 ezer alkalmazott foglalkozik a minőségi légkondicionáló rendszerek tervezésével, gyártásával és értékesítésével.

A direkt elpárologtatós rendszerű légkondicionáló berendezések kereskedelmi és lakossági piacán, vezető helyet tölt be a Daikin Industries Ltd. Japánban. 2006-ban az éves forgalma több mint 7 milliárd eurót tett ki.

A Daikin Klíma terjeszkedése:

A belgiumi Ostendében hozta létre első európai leányvállalatát 1972-ben : ez lett a DAIKIN EUROPE NV. A Daikin klíma nemcsak Japánban, hanem Európában is a legfontosabb szereplővé, és legdinamikusabban fejlődő légkondicionáló gyártóvá nőtte ki magát, az évtizedes tapasztalatoknak, a következetes kutatómunkának, az innovatív technológiának, a kifogástalan ügyfélszolgálatnak és kedvező áraknak köszönhetően.

2004-ben a Csehországi Plzenben nyitották meg a Daikin legújabb gyárát. Hamisítatlan európai vállalattá tette a Daikint az egész Európára kiterjedő rendkívül haladó értékesítési hálózat, és a két hatalmas termelési egység. A helyi igényekhez szigorúan illeszkedik a nemzetközi know-how alkalmazása.

A Plzen-i gyár megnyitása után, 2005 márciusában 16.000 négyzetméteren megkezdte működését a Brno-i gyár, ahol kompresszorok gyártása folyik.

1999-ben Bécstől kissé délre,Brunn am Gebirge mellett építették ki, a Daikin Airconditioning Central Europe-ot, a Daikin közép-európai leányvállalatát.

Az Ausztria , Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Cseh Köztársaság, Bulgária, Macedónia, Románia, Magyarország, Moldávia, valamint Szlovákia és Szlovénia, Szerbia és Montenegró alkotta teljes közép-európai régiót ebből a központból szolgálják ki.

A Daikin klíma minden egyes régióban, bármikor maradéktalanul képes kielégíteni az igényeket, a regionális irodák és a többi országban megtalálható fiókirodák segítségével.

ftxb35c_daikin_klima_borsodA megújult Daikin Klíma

2018-as évben a Daikin klíma teljesen megújította alapmodelljét. FTX25KN/RX25KM típusszám 2,5 kW-os teljesítményű a 3,5 kW-os Daikin klíma FTX35KN/RX35KM típusszámot kapta. Az inverteres daikin klíma gyártási technológiájában, kinézetében és minőségében is eltér a kifutó modellektől. Ebben a daikin klíma modellben a megbízhatóság és a minőség társul a megfizethetőséggel. Így otthona bármely helységébe szeretne klímaberendezést, nyugodt szívvel választhatja az új alapmodellt, mely Csehországban készül.

Előnyei:

 • Távirányítója rendkívül egyszerű, így a nem műszaki beállítottságúak is könnyen kezelhetik.
 • Inverter technológiájának köszönhetően rendkívül energiatakarékos az új daikin klímák. Elalvásnál még a beltéri egységen világító LED-eket is kikapcsolhatja, hogy ne zavarja Önt a felesleges fényhatás.
 • Megújult sík, stílusos elülső panel, hogy minden lakásba illeszkedjen.
 • Felhasználóbarát távirányító a könnyű kezelhetőségért.
 • Antikorrózió bevonattal ellátott kültéri burkolat és hőcserélő a korrózió megelőzésére minden időjárási körülmény között. Rendkívül jó SEER és SCOP értékek.
 • Fejlett inverter technológiájának köszönhetően nemcsak kiváló hűtési, de fűtési tulajdonságokkal bír, így Ön az otthonában akár a téli -15 fokos kinti hőmérséklet mellett is kitűnően tud fűteni és természetesen a nagy nyári melegben hűteni.
 • 4 fő funkcióval látja el kényelmünket: Hűt, fűt, párátlanít és csak ventillátor funkció (ilyenkor csak keringteti a helyiség levegőjét.)
 • Kényelmes alvás üzemmód. Függőleges automatikus légterelés, ami lehetővé teszi a teljesen vizszintes légkiifúvást, ezzel elkerülve a huzatot.
 • Titánium-apatit fotokatalizikus szűrővel van ellátva, ami kiszűri a nem kívánatos anyagokat.
 • Áramszünet esetén automatikus újraindítás funkcióval is el van látva a készülék.
 • Gyors hűtés vagy turbó üzemmód, mellyel a készülék extra gyorsan lehűti a felmelegedett helyiséget.
 • Ki és bekapcsolás időzítése 24 órás időszak alatt.
 • X-Fan funkció: a készülék kikapcsolása után a ventilátort engedi tovább működni, ezzel megakadályozza, hogy a hőcserélőn nedvesség maradjon és így ne telepedhessen meg rajta semmilyen vírus, baktérium, penészgomba.
 • A Daikin klímában a titánium apatit fotokatalitikus szűrő eltávolítja a levegőben szálló részecskéket és lebontja a szagokat, úgymint a dohány és a házi állatok szagát.
 • Csapdába ejti még a hatástalanított káros szerves vegyi anyagokat is, mint a baktériumokat, vírusokat és allergéneket, hogy folyamatosan tiszta levegőt biztosítson a helyiségben.