+36 30 261 1335      +36 30 257 4126

A klímád segítségért kiált?

Melyek a jelei annak, hogy a klímaberendezést tisztítani és fertőtleníteni kell?

Mindazok a személyek akik egy légkondicionáló közelségében folytatják mindennapjaikat, annak a veszélynek vannak kitéve, hogy a nem rendszeresen karbantartott készülék negatív hatással lehet az egészségükre. 

A készülék belső tere ideális környezetet biztosít a baktériumok és mikroorganizmusok fejlődéséhez. Ezek szeretik a páratartalmat, a hideget és a sötétséget, vagyis azokat a körülményeket, amelyek mind adottak a klíma belsejében. Az időszakos tisztítás és fertőtlenítés azonban minimálisra csökkenti a megbetegedések kockázatát.

Ugye te sem szeretnél olyan baktériumokat belélegezni, amelyek légúti megbetegedéseket okoznak?  

A készülék tisztítása és fertőtlenítése megakadályozza, hogy a por, szösz, allergének vagy más mikroorganizmusok lerakódjanak és elszaporodjanak a készülék szűrőiben.

Klíma tisztítás

De honnan tudhatjuk, hogy a klímaberendezésünk tisztításra és fertőtlenítésre szorul?

Nem kell szakértőnek lennünk, ahhoz hogy felismerjük az árulkodó jeleket, melyek közül a leggyakoribbak az alábbiak:

  • A légkondicionáló rendszer beindításával kellemetlen szag érezhető
  • A helyiség levegőminősége súlyosan romlik
  • A hűtés vagy fűtés minősége érezhetően és hatékonysága eltérő a megszokottól.

Mikor, hány alkalommal ajánlott a karbantartás?

A csak nyáron működő, csak a ház hűtésére használt klímaberendezést évente egyszer kell tisztítani. Sok esetben azonban a készülék egész évben működik, a kiszolgált tér hűtésének és fűtésének biztosítására egyaránt. Ebben az esetben félévente ajánlott egy alapos karbantartás.  Extrém helyzetekben, ha a klímaberendezés egy igen poros helyen van beüzemelve, három havonta érdemes időt szánni egy szakszerű tisztításra.

A klímák tisztítása mindkét egységnél megtörténik, mind a beltéri, mind a kültéri egységnél. Különös figyelmet kell fordítani a készülék szűrőinek tisztítására, a szennyeződések által leginkább érintett helyen.

Amennyiben tudni szeretnéd, hogy milyen mozzanatokból áll a klímakarbantartás folyamata, tarts velünk és legközelebb részletesebben ismertetjük a fő lépéseket.

Addig is, foglalj időpontot klímád karbantartására:

Miskolc: +36 30 261 1335 Kistarcsa: +36 70 603 7830

Email: [email protected]