+36 30 261 1335      +36 30 257 4126

Allergia tüneteinek enyhítése klímával

A nyári szezonban százezrek szenvednek különböző pollen allergiáktól. Szerencsére ma már számos kezelési módszer létezik, melyek közé a klíma levegőszűrő tulajdonsága is beletartozik.

A legtöbb klímaberendezés gyártótól függően más és más szűrőberendezéssel rendelkezik, melyek funkciójukat tekintve nagyon hasonlóak: képesek megszűrni a levegőt a pollenektől, baktériumoktól és szennyeződésektől.  

klíma allergia ellen

Hogyan segíthet a klíma az allergiás tünetek kezelésében?

A minőségi klíma gyártók berendezéseiben a szűrők rendkívül hatékonyan és alaposan dolgoznak. Meggátolják, hogy a benti levegőben baktériumok, pollenek vagy akár kellemetlen szagok terjengjenek, egyes szűrőberendezések még a vírusokat is semlegesítik. A légkondicionáló szűrőjének köszönhetően az allergiás tünetek enyhíthetők, legyen szó köhögésről vagy kellemetlen viszketésről.

Klíma karbantartás

Klíma szűrők fajtái:

Minden gyártó másfajta szűrőt használ klímaberendezéseiben. Ezekből bemutatunk néhányat:

Titánium Apatit fotokatalitikus szűrő (Daikin): eltávolítja a levegőben szálló részecskéket és lebontja a szagokat, mint például a dohány és a házi állatok szagát. Csapdába ejti még a hatástalanított káros szerves vegyi anyagokat is, mint a baktériumokat, vírusokat és allergéneket, hogy folyamatosan tiszta levegőt biztosítson a helyiségben.

Cold plasma szűrő (Gree, Syen): Hatékonyan tisztítja a levegőt, elpusztítja a baktériumok 90%-át. Semlegesíti a kellemetlen szagokat. A keletkező negatív oxigén ionok javítják a levegő minőségét.

Cold Catalyst szűrő (Midea): megsemmisíti a vírusokat, baktériumokat, ezért asztmásoknak, allergiás személyeknek és légcső- vagy tüdőbetegségben szenvedőknek is kitűnő védelmet biztosít.

nanoe™ X (Panasonic): a nanoe™ X segít semlegesíteni a szagokat, valamint elpusztít bizonyos baktériumokat és vírusokat, melyek ártalmasak lehetnek családja jó közérzetére

Plazma szűrő: a Plazma szűrő egy két fokozatban működő elektromos légtisztító, amely garantálja a legkisebb részecskék kiszűrését is, illetve olyan hatékonyságot ér el, ami hagyományos szűrőrendszerekkel ellátott klímáknál nem lehetséges. Elektrosztatikus cellái képesek a káros anyagok 99%-át eltávolítani.

Ezüst-ion szűrő: Az ezüstionok a levegőben található kórokozókkal érintkezve meggátolják azok növekedését, illetve roncsoló hatást fejtenek ki. Ennek köszönhetően a levegőben található baktériumok szinte kivétel nélkül elpusztulnak.

Mire érdemes figyelni?

A klímaberendezés szűrője akkor működik hatékonyan, ha minden évben legalább egyszer szakemberek által alaposan ki van tisztítva és karban van tartva. Klíma használatkor a a készülékben és a szűrőkön is lerakódhat a por, baktérium, pollen, mely csökkenti a légkondicionáló és a szűrő hatékonyságát. Hívja ki csapatunkat évente legalább egyszer klíma karbantartásra!