Kollégáink és alvállalkozóink több éves tapasztalattal végzik el a beszerelési, javítási, karbantartási és tisztítási feladataikat. Külön odafigyelünk rá, hogy a klímaszerelés helyszínén minél kevesebb port, koszt hagyjunk hátra. Ennek érdekében a faláttöréseket, fúrásokat nagy teljesítményű ütvefúróval és ipari porszívó segítségével végezzük, hogy minél kevesebb por legyen otthonában, üzletében.

A klíma beszerelése, beüzemelése általában 3-5 órát vesz igénybe. A munkálatok előtt általában egyik kollégánk helyszíni felmérést végez, hogy minden lehetséges körülményre, helyzetre és igényre felkészülhessünk. Így a szereléskor kollégáink a helyiség adottságaihoz maximálisan alkalmazkodva érkeznek a helyszínre, megfelelő mennyiségű és minőségű klímaszerelési anyagokkal együtt. Kistarcsai és miskolci klíma bemutatótermünkben a klímaszereléskor felhasznált szerelési anyagokat is meg tudjuk mutatni ügyfeleinknek.

Mivel dolgozunk?

Azért is fontos, hogy szakemberre bízza a berendezés beüzemelését, mert egy átlag embernek nincsenek megfelelő szerszámai a klímaszerelés pontos kivitelezéséhez. Ebből adódóan pedig a klímaszerelés fázisainál sokszor elakadnak és nem tudnak pontos munkát végezni. Ezzel szemben a Borsodklíma/Kistarcsaklíma vákuumszivattyúkkal, R410A, R407C gázhoz szükséges manométer műszerekkel, lefejtő készülékekkel, rézcsőhöz peremező, sorjázó, vágó szettekkel és lágy forrasztókkal felszerelkezve kezdenek hozzá a munkálatokhoz. Ezek nélkül a fontos klímaszerelési szerszámok nélkül nem sok mindenre képes egy átlagember. Ezért is figyelje meg, és gondolja meg, hogy drága klímakészülékét kivel is szerelteti fel.

 

Hogyan zajlik a klímaszerelés?

 

Milyen anyagokkal dolgozunk?

A klímarendszer fontos része a hűtőköri rézcső, mely a beltéri és kültéri egységét köti össze. Ebben a klímaszerelési rézcsőben áramlik a hűtőgáz, mely a hűtést biztosítja. A rézcsöveken lecsapódó párát, párazáró szigeteléssel fogjuk meg. A klímaszerelés egyik legfontosabb tényezője a kondenzvíz, mely hűtéskor a klíma beltéri egységében, fűtéskor a klíma kültéri egységében keletkezik. Klímaszereléskor a cseppvízhálózatot is kiépítjük,  hogy a kondezvíz biztonságosan távozzon a klimatizált helyiségből. Ezeket a szerelési segédanyagokat esztétikus, 70*55 vagy 65*50 mm-es lekerekített szélű kábelcsatornákban helyezzük el, ha nincs lehetőség fali horonyvésésre.

A kültéri egység elhelyezésének több módja is lehet, legszokványosabb oldalfalra a ház homlokzatán. Sok ügyfelünk erkélyen a földre helyezteti a kültéri egységet, vagy speciális tetőtartó konzolra. A klíma beüzemelés előtt nyomáspróbát, szivárgás vizsgálatot, vákuumolást, szükség esetén hűtőközeg rátöltést végzünk. A próbaüzemelés után a felhasználót tájékoztatjuk a klímakészülék helyes használatáról, karbantartásáról. A klíma telepítése előtt minden esetben megkérjük ügyfeleinket, hogy a szerelés idejére értéktárgyaikat, bútoraikat helyezzék át másik helyiségbe, hogy a klímaszerelési munkánkat megkönnyítsék.

Fontos a tisztítás

A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül el kell végezni a klíma karbantartását. Erre a tavaszi és őszi időszakok a legalkalmasabbak, hogy a klímaberendezést rögtön használatba lehessen venni, ha hirtelen megérkezik a meleg vagy a hideg (ha fűtünk a klímával). Az alap klíma karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélő sűrített levegős tisztítását, a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, gombátlanítását, melytől a klíma büdös levegőt fújhat ki. Továbbá a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás  és kifúj levegő hőmérsékletének ellenőrzését. Rendszeres klíma karbantartással megelőzhetjük a halálos legionella betegség kialakulását is, mely főleg a nem megfelelően karbantartott klímaberendezések okozzák. A klíma karbantartása általában fél órát vesz igénybe.

A klímakarbantartás fontosságáról bővebben itt olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük